Skip to main content

Datarecovery en vernietiging

Voor professionele datarecovery van datadragers als harrdisks, SSD schijven, NAS apparaten e.d. werkt ictineo samen met ICTDataRecovery. Ook voor het permanent wissen en vernietingen van harddisks bent u bij ons aan het juiste adres.
Uw gevoelige data is veilig bij ons en wordt persoonlijk gebracht en gehaald. Alleen in ernstige gevallen waarbij cleanroom recovery nodig is wordt gebruik gemaakt van (gedegen) koeriersdiensten.

Diagnose is altijd gratis en vrijblijvend. Vermoed u schade aan uw datadrager? Zet het apparaat dan direct uit en neem eerst contact op met ictineo!

ictdatarecovery   

Bekijk onze tarieven: 

  

datarecovery

datavernietiging

SSD    Harddisk Recovery

Softwarematige schade
Datarecovery is noodzakelijk wanneer het mechaniek van de harde schijf niet goed functioneert, indien de harde schijf geen problemen geeft kan toch data verlies optreden, of data ontoegankelijk worden, meestal wordt dit veroorzaakt in het logische gedeelte (formatteren, virus, wissen...). De harde schijf is benaderbaar en zichtbaar in schijfbeheer.
De meest voorkomende logische schade zit in de structuur, de schijf op zich werkt prima maar i.v.m. logische problemen kan men niet bij de data, het lijkt of de data is gewist of verloren is gegaan.

Fysieke schade
Wanneer er sprake is van een fysieke schade dan is de harde schijf niet meer benaderbaar of zichtbaar in schijfbeheer, een reparatie is dan nodig om toegang te krijgen tot de data. Onderstaande problemen kunnen wij zelf oplossen, een cleanroomrecovery is niet nodig.

SSD   SSD Recovery

Wanneer een SSD (Solid State Drive) schijf niet meer benaderbaar is of niet aanwezig is in schijfbeheer, dan is een reparatie nodig om datarecovery mogelijk te maken. Onderstaande problemen kunnen wij zelf oplossen.


-Controller schade
-Elektronisch schade
-Firmware problemen
-ROM (her)programmeren
-Verkeerd aangesloten voeding
-Kortsluiting
-Bekijken en resetten wachtwoorden SSD

SSD   NAS recovery

>Ontvangt u foutmeldingen van verschillende schijven uit uw NAS systeem?
>Is uw NAS niet meer benaderbaar en geeft deze foutmeldingen?
>Heeft u een reset gedaan van uw NAS en zijn uw gegevens niet meer zichtbaar?

De NAS Data Recovery Service biedt u de mogelijkheid uw gegevens weer snel en compleet te laten herstellen.
Of u nu een NAS met een RAID 1 of RAID 5 configuratie heeft waarvan meerdere harde schijven offline staan, of u een NAS systeem heeft die u helemaal niet meer kunt benaderen, samen met de experts van GoedkopeDataRecovery herstellen we uw gegevens.

Mogelijke oorzaken:
-Problemen welke voorkomen bij een harde schijf, komen ook voor bij een NAS.
-Corrupte partitie- of bestandssystemen
-Verandering in de RAID-configuratie
-Harde schijf geformatteerd of partitie(s) verwijderd
-Opzettelijk / per ongeluk verwijderde gegevens.
-Servercrash
-Stroomstoringen
-Oververhitting